Rock for People 2024 – Přehled nezapomenutelného festivalu

Rock for People, který se každoročně koná v Hradci Králové, oslavil v roce 2024 svůj 29. ročník. Tento festival je považován za vrcholné setkání milovníků hudby a kamarádství, přičemž si pevně udržuje pozici jako nejlepší hudební událost v Česku.

Rock for People

Den První: Start ve velkém stylu

První den festivalu Rock for People otevřela australská kapela Royel Otis, která zaujala publikum svým virálním hitem. Následovala energická performance britské skupiny Enter Shikari na hlavním pódiu. Český rapper Smack One získal obrovskou podporu na ČT art Stage. Večer byl korunován vystoupením legendární kapely The Prodigy, které zahrály své hity „Breathe“ a „Smack My Bitch Up“.

Den Druhý: Různorodost na každém kroku

Druhý den byl ve znamení žánrové rozmanitosti, kdy hlavní pozornost poutala americká post-hardcorová kapela La Dispute a zpěvačka DeathbyRomy s její temnou atmosférou. Večer dominovali The Offspring na hlavním pódiu, zatímco alternativní scénu ovládla Annet X společně s unikátním projektem Run OpeRun, který skloubil rave a operu.

Den Třetí: Nezapomenutelné momenty

Třetí den přinesl mix emocí s vystoupením Avril Lavigne a výjimečnou show Ic3peak. Večer vrcholil vystoupením britské kapely Bring Me The Horizon, která byla hlavním tahákem festivalu. Energie vrcholila s brutálním výstupem kapely Brutalismus 3000, který festival dokonale uzavřel.

Den Čtvrtý: Yungblud jako sázka na jistotu

Čtvrtý den festivalu Rock for People začal pohodově, kdy návštěvníci mohli relaxovat při americkém indie-popu v podání IDKHOW a britských legendách Bombay Bicycle Club. Jak slunce zapadalo, do uší nám hrál song „Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)“ a nálada se zlepšovala. Hlavní hvězdou dne byl britský punkáč Yungblud, který předvedl energickou show plnou hitů jako „I Love You, Will You Marry Me“ a „I Think I’m Okay“. Vrcholem jeho vystoupení bylo, když si na stage pozval mladého muzikanta z davu, se kterým si zahrál píseň „Fleabag“ a následně mu věnoval kytaru.

Večer zakončila kapela Pendulum, která se na festival vrátila po více než 10 letech. Jejich set obsahoval hity jako „Witchcraft“, „Tarantula“ a „Voodoo People“, které rozproudily celé publikum a byly skvělým zakončením festivalu.

Prostředí a zázemí festivalu Rock for People

Festival Rock for People se každoročně koná v areálu Hradeckého Parku 360, který pro příležitost festivalu ožívá barevným světem plným hudby a zábavy. Pro návštěvníky je připraveno vše pro pohodlný zážitek: dvě food zóny s bohatou gastronomickou nabídkou od klasických burgerů až po vegetariánská jídla, zábavné atrakce jako ruské kolo, U-rampa a pláž s elektronickou hudbou. Festivalový areál nabízí také stánky různých neziskových organizací, což činí Rock for People centrem komunitního a kulturního dění. Tento prostor poskytuje ideální podmínky pro každého, kdo si chce užít festival ve svém vlastním tempu, ať už při relaxaci u jídla, tanci na pláži, nebo objevování nových hudebních směrů.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Boj o moc: seriál, který musíte vidět

Pevnost Boyard bojuje o přežití, potřebuje miliony!