5 božích marinád na maso. S nimi posunete grilovaní ještě výše!

3. Pomerančová marináda

Suroviny na 2 až 3 kilogramy masa:

• pomeranč (1 až 2 kusy, podle velikosti)

• Česnek (2 stroužky)

• Sušená bazalka (2 polívkové lžíce)

• Mletý kardamom (1 lžička)

• Zakysaná smetana (650ml)

• Majonéza (250g)

• Sůl a pepř (podle gusta)

Postup:

Na tenkém struhadle nastrouhejte omytou pomerančovou kůru, z dužiny vymačkáme šťávu a vše promícháme s česnekem, bazalkou a kardamomem. Přidáme sůl a pepř. Dále ještě doplníme o smetanu a majonézu. Promícháme a můžeme nanášet na maso.

Marináda s pomerančem

4. Marináda s vínem

Suroviny na 2 kilogramy masa:




• Cibule (200g)

• Voda (150g)

• Suché bílé víno (250ml)

• Citrónová tráva (4 stonky)

• Bílý pepř (2 lžičky)

• Sůl (podle gusta)

Postup:

Cibuli nakrájíme nejlépe na kostičky. Zalijeme vínem, vodou, přidáme sůl a nakrájenou citrónovou trávu na menší kousky. Na konec ještě ochuťte o bílý pepř a vše promíchejte.

Marináda s bílým vínem

POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >