5 božích marinád na maso. S nimi posunete grilovaní ještě výše!
3. Pomerančová marináda
Suroviny na 2 až 3 kilogramy masa:
• pomeranč (1 až 2 kusy, podle velikosti)
• Česnek (2 stroužky)
• Sušená bazalka (2 polívkové lžíce)
• Mletý kardamom (1 lžička)
• Zakysaná smetana (650ml)
• Majonéza (250g)
• Sůl a pepř (podle gusta)
Postup:
Na tenkém struhadle nastrouhejte omytou pomerančovou kůru, z dužiny vymačkáme šťávu a vše promícháme s česnekem, bazalkou a kardamomem. Přidáme sůl a pepř. Dále ještě doplníme o smetanu a majonézu. Promícháme a můžeme nanášet na maso.
4. Marináda s vínem
Suroviny na 2 kilogramy masa:
• Cibule (200g)
• Voda (150g)
• Suché bílé víno (250ml)
• Citrónová tráva (4 stonky)
• Bílý pepř (2 lžičky)
• Sůl (podle gusta)
Postup:
Cibuli nakrájíme nejlépe na kostičky. Zalijeme vínem, vodou, přidáme sůl a nakrájenou citrónovou trávu na menší kousky. Na konec ještě ochuťte o bílý pepř a vše promíchejte.