5 osvěžujících letních nápojů bez cukru a alkoholu

Letní horka mohou být vyčerpávající, a proto je důležité se pravidelně osvěžovat. Přinášíme vám několik receptů na osvěžující letní nápoje, které jsou nejen chutné, ale také zdravé. Navíc neobsahují alkohol ani cukr, takže si je můžete vychutnat bez výčitek.

Nápojů

Okurková limonáda

Okurková limonáda je jedním z nejlepších osvěžujících nápojů pro horké letní dny. Stačí nakrájet jednu okurku na tenké plátky a vložit je do džbánu s vodou. Přidejte šťávu z jednoho citronu a několik lístků máty. Nechte nápoj chvíli odstát v lednici, aby se všechny chutě propojily. Okurková limonáda vás příjemně osvěží a zároveň dodá tělu potřebné vitamíny.

Zázvorová voda s limetkou

Zázvor má skvělé osvěžující vlastnosti a v kombinaci s limetkou vytváří lahodný nápoj. Nastrouhejte kousek čerstvého zázvoru a přidejte ho do džbánu s vodou. Přidejte šťávu z jedné až dvou limetek a několik plátků limetky na ozdobu. Nápoj nechte chladit v lednici a podávejte ho s ledem. Zázvorová voda s limetkou je nejen chutná, ale také podporuje trávení. Jeden z ideálních letních nápojů

Nápojů
Zázvorová voda s limetkou

Melounový smoothie král letních nápojů

Meloun je typickým letním ovocem, které skvěle osvěží. V seznamu osvěžujících letních nápojů nesmí chybět melounový smoothie. Pro přípravu melounového smoothie stačí rozmixovat kousky melounu s několika kostkami ledu a trochou vody. Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte několik lístků máty. Melounový smoothie je ideální pro rychlé osvěžení během horkých dnů.

Kokosová voda s ovocem

Kokosová voda je skvělým zdrojem hydratace a v kombinaci s ovocem vytvoří skvělý letní nápoj. Do džbánu s kokosovou vodou přidejte kousky čerstvého ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo kiwi. Nechte nápoj chvíli odstát, aby se chutě propojily, a podávejte ho s ledem. Kokosová voda s ovocem je nejen chutná, ale také plná vitamínů a minerálů. Zdravá kombinace letních nápojů.

Bylinkový čaj s ledem

Bylinkový čaj je skvělou volbou pro osvěžení bez cukru. Připravte si silný bylinkový čaj, například mátový nebo heřmánkový, a nechte ho vychladnout. Poté čaj nalijte do sklenic s ledem a přidejte plátky citronu nebo lístky máty. Bylinkový čaj s ledem vás příjemně osvěží a navíc má blahodárné účinky na organismus.

Letní osvěžující nápoje mohou být jednoduché na přípravu a zároveň velmi chutné. Vyzkoušejte některý z těchto receptů a užijte si léto naplno.

Grilovací sezóna je tu: Recepty a techniky pro mistrovské grilování

Grilované speciality: Abeceda grilování od A do Z