Nejlepší letní grilovací recepty

Léto je ideální čas pro grilování a užívání si dobrého jídla na čerstvém vzduchu. Přinášíme vám několik osvědčených grilovacích receptů, které zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.

Grilování

Grilovaná kuřecí prsa s medovou marinádou

Kuřecí prsa jsou klasikou na grilu. Pro extra šťavnatost je můžete naložit do medové marinády, která dodá masu sladkou a jemnou chuť. Smíchejte med, sójovou omáčku, česnek a citronovou šťávu a nechte kuřecí prsa marinovat alespoň hodinu před grilováním.

Grilované hovězí steaky

Hovězí steaky jsou ideální volbou pro milovníky masa. Pro dosažení perfektního výsledku se doporučuje použít kvalitní kus masa, jako je rib eye nebo roštěná. Steaky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete a grilujte na vysoké teplotě, dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.

Grilované zeleninové špízy

Pro vegetariány nebo jako příloha k masu jsou ideální zeleninové špízy. Použijte cuketu, papriku, cherry rajčata a žampiony. Zeleninu nakrájejte na kousky, napíchněte na špejle, potřete olivovým olejem a grilujte, dokud nebude měkká a jemně opečená.

Grilované žebírka s BBQ omáčkou

Žebírka jsou oblíbeným grilovacím pokrmem. Před grilováním je doporučujeme marinovat v BBQ omáčce, která jim dodá bohatou a kouřovou chuť. Grilujte pomalu na nízké teplotě, aby byly krásně měkké a šťavnaté.

Grilovaný losos s citronem a bylinkami

Ryby na grilu jsou nejen chutné, ale také zdravé. Lososa posypte solí, pepřem, přidejte plátky citronu a čerstvé bylinky, jako je kopr nebo petržel. Grilujte na mírném ohni, dokud není ryba propečená.

Grilovaný ananas s medem a skořicí

Pro sladkou tečku zkuste grilovaný ananas. Nakrájejte ho na plátky, potřete medem a posypte skořicí. Grilujte krátce, dokud nebude karamelizovaný a jemně zlatavý.

Skvělá grilovací sezóna

Grilování je skvělou příležitostí k setkávání s přáteli a rodinou a vychutnávání si skvělého jídla. S těmito recepty budete připraveni na každou grilovací sezónu a zaručeně oslníte své hosty.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Grilovací sezóna je tu: Recepty a techniky pro mistrovské grilování

Grilované speciality: Abeceda grilování od A do Z