Při autonehodě či poruše si dávejte pozor na lovce nehod

Možná jste už někdy toto tajuplné pojmenování zaslechli — lovci nehod. Možná jste je dokonce na vlastní oči viděli, případně s nimi máte dokonce osobní zkušenost. Kdo tito predátoři dopravního provozu vlastně jsou? Jak je poznat? A proč je dobré se před nimi mít na pozoru? Raději vždy důvěřujte asistenčním službám pojištění svého vozidla.

Lovci

Lovci nehod nikdy nespí

Na první pohled by se to mohlo jevit jako skvělá a výhodná nabídka. Na místě dopravního karambolu se takřka obratem objeví jakási dobrá duše, která se motoristům v nouzi snaží pomoci. Zpravidla se chová sebevědomě, zdánlivě „profesionálně“, ochotně vypomůže s označením místa nehody, nabídne pomocnou ruku, instruuje, jak vyplnit protokol o nehodě.

A vzápětí přispěchá s nabídkou zajištění odtahu havarovaného vozidla, zapůjčení náhradního auta, zkrátka s komplexním vyřízením pojistné události, včetně opravy auta. Proč tedy takových služeb nevyužít? Důvodů je hned několik — a každý stojí za pozornost.

Asistenční služby a společnosti pojišťoven sice reagují až na zavolání řidiče a jeho žádost o pomoc, přesto se vám jednoznačně vyplatí zvolit právě tuto variantu a chvilku počkat. Nejen že asistenční společnost na místo havárie či poruchy dle potřeby vyšle adekvátní techniku a pomoc, vy ale především budete mít jistotu, že se vám dostane skutečně profesionálních a férových služeb.

Hlavním cílem lovců nehod není totiž nic jiného než jejich vlastní prospěch a výdělek. Bývají zpravidla domluveni s konkrétními autoservisy, které mívají ne zcela férové podmínky.

Lovci nehod vám zajistí odtahové služby či zapůjčení náhradního vozu, nicméně sazby za tyto služby bývají neúměrně vysoké, což vás může v důsledku přijít draho. A vaši zdánliví dobrodinci za své „nezištné služby“ vyinkasují nemorální provize.

 

Využívejte asistenční služby k pojištění a povinnému ručení vozidla

Dopravní nehoda nebo porucha vozu přirozeně představuje (zejména) pro řidiče stresovou situaci. Lovci nehod s oblibou této skutečnosti využívají a snaží se z ní profitovat na váš úkor. Důležité proto je, abyste si zachovali — pokud možno — chladnou hlavu a postupovali racionálně a obezřetně.

S tím vám přitom může velmi dobře pomoci i řádně sjednané pojištění vozidla s vhodně nastavenými asistenčními službami. Pokud víte, že je máte ke svému pojištění sjednané, zvládnete i takto nepříjemnou situaci vyřešit s větším klidem a rozvahou.

Přivolat asistenční službu, kterou například pro Kooperativu zajištuje renomovaná mezinárodní společnost Global Assistance, je přitom velmi jednoduché jak v tuzemsku, tak v zahraničí. Stačí zavolat na non-stop dostupnou asistenční linku a pomoc máte na dosah. Konkrétní rozsah asistenčních služeb, si navíc můžete nastavit třeba i podle toho, jak často, kdy a jak daleko jezdíte.