Namíchejte si trochu jinou kávu! Super recepty, kterými oslníte drahou polovičku!
Značka Nespresso vás zavede na cestu za hlubším pozáním chuti Brazílie s novou limitovanou edicí kávy CAFEZINHO DO BRASIL. Nevěříte? Inspirováni bohatou, barvitou a živou brazilskou kávovou kulturou experti Nespresso vytvořili směs Cafezinho do Brasil, unikátní a velmi silnou Limitovanou Edici Grand Cru, která je v prodeji od 29. srpna 2016. Můžete s ní doslova kouzlit. Nevěříte? Tady jsou bezva recepty na nevídanou kávu!
BRIGADEIRO CAPPUCCINO POMŮCKY
1 View cappuccino šálek
Aeroccino nebo jiný šlehač mléka
INGREDIENCE
3 čajové lžičky doce de leite
1 kapsle Cafezinho do Brasil Ltd Ed
2 čajové lžičky kondenzovaného mléka
Mléko
Čokoládový posyp
a omáčka doce de leite
POSTUP
Na dno šálku dejte doce de leite. Přidejte espresso a promíchejte. Připravte si mléčnou pěnu, smíchejte ji s kondenzovaným mlékem a nalijte na espresso. Posypte nápoj čokoládovým posypem a doce de leite sauce jako konečnou ozdobu . . .
GINGER COCONUT BRAZILIAN DELIGHT
POMŮCKY
1 View Recipe sklenice
Šejkr
Brčko
INGREDIENCE
1cl zázvorového sirupu
1 plátek čerstvého zázvoru
150ml kokosové vody
0,5cl kokosového sirupu
1 kapsle Cafezinho do Brasil Ltd Ed
Kostky ledu
POSTUP
Nalijte zázvorový sirup do sklenice. Přidejte 4-5 kostek ledu. Přidejte navrch kokosovou vodu a kokosový sirup. Zvlášť, ideálně v šejkru, zchlaďte espresso se dvěma kostkami ledu či ledovou tříští a promíchejte. Nalijte kávu na kostky ledu, dozdobte a servírujte.
FRESH GOIABA THYM LATTE MACCHIATO POMŮCKY
1 View Recipe sklenice
Aeroccino nebo jiný šlehač mléka
INGREDIENCE
3cl guave sirupu
2dl studeného mléka
3cl čerstvé smetany
1 kapsle Cafezinho do Brasil Ltd Ed
Tymián na dekoraci
2 kostky ledu
POSTUP
Do sklenice nalijte guave sirup. Poté dolijte studeným mlékem a smetanou. V jiném šálku si zchlaďte espresso ledovými kostkami. Navrch mléka nalijte připravenou kávu. Našlehejte si mléčnou pěnu a 3 velké lžíce dejte na vrstvu kávy. Před servírováním dozdobte tymiánem.
TRÊS CAFEZINHOS POMŮCKY
3 malé skleničky Šlehačková lahev (50cl) 1 bombička na šlehání
INGREDIENCE
Para ořechy
50cl smetany ke šlehání
8 kapslí Cafezinho do Brasil Ltd Ed
2 kostky ledu
½ čajové lžičky třtinového cukru nebo 3ml sirupu z cukrové třtiny
Kávové zrno v čokoládě
POSTUP
První sklenička: Připravte espresso Cafezinho do Brasil.
Druhá sklenička: Na dno dejte drcené Para ořechy. Připravte si šlehačku aromatizovanou 6 připravenými vychlazenými kávami. Dozdobte čokoládovým zrnem.
Třetí sklenička: Připravené espresso zchlaďte dvěma kostkami ledu a doplňte ½ čajové lžičky třtinového cukru nebo sirupem z cukrové třtiny.
Tak kterou si dáte?
Autor: red