Milovníci piva žijí déle než ti, kteří se mu vyhýbají. Podle vědců může je nápoj velmi užitečný

Boj s rakovinou

Ukazuje se, že pivo je připraveno pomoci i při vážnějších problémech. Chmel je známý svým vysokým obsahem flavonidového xanthohumolu, který slouží jako inhibitor karcinogenních enzymů.

Věčné mládí

Stejný flavonoid xanthohumol chrání náš mozek před Alzheimerovou chorobou a dokonce i před Parkinsonovou nemocí. Vědci z Oxfordu doporučují, aby každý člověk vypil denně nejméně půl litru světlého piva. Samozřejmě točeného.

Zdravé ledviny

Významný časopis Clinical Journal americké nefrologické společnosti publikoval nedávno článek, podle kterého pivo téměř o polovinu snižuje riziko ledvinových kamenů. Pijte ho a užívejte si zdraví.

Příjem vitamínů

A pivo obsahuje také obrovské množství vitamínů. Stefan Domening z rakouské pobočky WHO doporučuje, abyste si podrobněji přečetli chemické složení čerstvého piva: obsahuje více vitamínů než farmaceutická léčiva.

Pokračování textu na další straně

POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >