Nový ukrajinský fastfood dorazil do Česka: Lviv Croissants v Palladiu

Lviv Croissants, známý ukrajinský řetězec rychlého občerstvení, otevřel svou první pobočku v Česku, konkrétně v pražském Palladiu. Nabízí ručně vyráběné croissanty plněné slanými i sladkými náplněmi. Tento koncept, který si získal oblibu na Ukrajině, nyní vstupuje na český trh s ambicí rozšířit se do dalších měst.

lviv croissants

Ukrajinský fenomén přichází do Prahy

Lviv Croissants, ukrajinský fastfoodový řetězec zaměřený na plněné croissanty, otevřel svoji první pobočku v České republice. Tento populární koncept, který si na Ukrajině získal obrovské množství příznivců, nyní zakotvil v pražském nákupním centru Palladium na náměstí Republiky. Kromě Ukrajiny, kde má více než 170 poboček, expandoval  také do Polska, Slovenska a plánuje další expanzi do Německa, Francie a dalších zemí.

Croissanty podle ukrajinského receptu

Hlavní produkt Lviv Croissants jsou ručně vyráběné croissanty plněné různými slanými i sladkými náplněmi. „Naše croissanty jsou ručně vyráběné z nejlepší ukrajinské mouky podle tajného receptu,“ láká řetězec na svých oficiálních stránkách. Mezi nabízené kombinace patří například plněné croissanty se salámem, sýrem, vaječnou omeletou či čerstvou zeleninou, což oslovuje nejen milovníky rychlého občerstvení, ale i ty, kteří vyhledávají lehčí a zdravější varianty fastfoodu.

Expanze nejen v Česku, ale i ve světě

Na obrázku je vstup do fastfoodové restaurace Lviv Croissants v obchodním centru Palladium v Praze. Restaurace je dekorována slavnostními balonky v barvách zelené, zlaté a bílé. Logo podniku je výrazné, se zobrazením stylizovaného croissantu a nápisem „Lviv Croissants“. Vedle vchodu je velký poutač s nabídkou croissantů. Interiér je moderní, s kruhovými světly na stropě a pohodlnými místy k sezení v příjemně zařízeném prostředí.
Lviv Croissants

Podle spoluvlastníka řetězce, Andryje Halytského, otevření pražské pobočky je jen začátkem. „Po Palladiu plánujeme otevření dalších poboček jak v Praze, tak mimo ni. Již nyní pracujeme na několika nových lokalitách,“ uvedl v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Společnost analyzuje různé lokality a plánuje otevření nových poboček v dalších českých městech. Kromě toho má Lviv Croissants ambice proniknout na americký, francouzský a turecký trh, což svědčí o rychlé expanzi tohoto fastfoodu.

Franšíza s kvalitním vedením

Zajímavostí je, že Lviv Croissants funguje na franšízovém principu. V České republice ji povede Jozef Onderka, který má zkušenosti například s řízením známé pražské kavárny Slavia. Díky této spolupráci se očekává, že koncept Lviv Croissants získá v Česku silnou pozici a přiláká milovníky rychlého občerstvení i gurmány, kteří rádi ochutnají něco nového a zajímavého.

Konkurence na českém trhu roste

Vstup Lviv Croissants na český trh se přidává k rostoucí nabídce zahraničních fastfoodových řetězců, které do Česka přicházejí. Minulý rok otevřel první pobočku americký řetězec Popeyes a brzy se k němu přidají Five Guys a Wendy’s. Tato rostoucí konkurence svědčí o tom, že český trh je pro mezinárodní fastfoodové značky stále atraktivnější, a to nejen kvůli turistům, ale i díky českým zákazníkům, kteří vyhledávají nové gastronomické zážitky.

Lviv Croissants: alternativa ke klasickým fastfoodům

Proč byste měli dát šanci Lviv Croissants? Kromě rychlého servisu nabízí tento koncept zajímavou alternativu k běžným fastfoodům, kde jsou v nabídce většinou jen burgery a hranolky. Croissanty plněné rozmanitými náplněmi, ať už sladkými, nebo slanými, představují osvěžující změnu, která přitahuje jak fanoušky tradiční ukrajinské kuchyně, tak lidi, kteří hledají zdravější a inovativní varianty.

Budoucnost

Lviv Croissants přináší do Prahy novou možnost pro milovníky rychlého občerstvení. Jeho nabídka plněných croissantů může být zajímavou alternativou k tradičním fastfoodovým řetězcům. Jak se řetězci povede na českém trhu, ukáže čas a další plánovaná expanze do dalších měst.

MOHLO BY SE VÁM HODIT 

Hamburgery? Už dlouho nejen fastfood