Jak ženy vnímají romantiku? Úplně jinak než my muži! Nahlédněte do ženských tajů a nemyslete si, že to víte líp než ona!

Ženy si na romantiku potrpí, to je daná věc. Jenže co to vlastně ta romantika je? Co pohlaví, to jiný názor! Proto byste měli vědět, za co nasbíráte plný počet bodů! Lásku a zájem vyjadřujte těmito způsoby…

romantika pro zeny

Romantika je defacto pocit, který ve vztazích vyhledáváme. Tedy alespoň většinou. Někdo ji popisuje jako chemii, jinému přijde jako ti pověstní „motýli v břiše“. Zvlášť ženám připomíná mocnou sílu, která vás vyloženě poutá k tomu druhému. Jedná se o gesta, velká i malá, ovšem je třeba si uvědomit, že není romantika jako romantika. Pod tímto pojmem muži i ženy vnímají něco jiného.

Pokud vás zajímá, jak to mají všechny od Adélek po Zdeny, kouči partnerských vztahů jejich priority a tužby shrnují do pár bodů. A tohle jsou ty nejzásadnější.

Akty rytířství

Většina žen hledá chlápka, který okouzluje svojí zdvořilostí, velkorysostí a pozorností. Mezi dogma pochopitelně patří takové činy, jako je otevírání dveří, oblékání do kabátu, půjčování svršků, když je dotyčné chladno, placení účtů za oběd a kávové dýchánky, doprovázení ke dveřím a samozřejmě ochranná gesta krásky v nesnázích. Proč je rytířství stále v kurzu?  Protože dovoluje, aby si žena myslela, že je pro vás něčím výjimečná a důležitá.

Skutky laskavosti

Lidé jsou zahledění sami do sebe, řeší své problémy či kariéru, ostatním závidí úspěch, moc, peníze. Starat se hlavně o svoji maličkost? Tak to je krédo současnosti. Proto může být velmi ohromující, když muž (nezištně, i když všichni víme, jak to doopravdy je) ženě nabídne svoji pomoc a něco zařídí „jen tak“, ačkoli sám padá na ústa. To je tak romantické! Tedy aspoň ženy si to myslí…. Takže, kdy jste naposledy své polovičce ulehčili život?

Pokud jste ve vztahu déle než rok, pravděpodobně si ani nevšimne, že jste jí nechali opravit auto nebo si konečně došlápli na drzého souseda, ale v ostatních případech (fáze flirtu a balení) máte šanci!

Náklonnost

Věci mezi nebem a zemí, respektive mezi jejím klínem, psychikou a vámi existují! Za zavřenými dveřmi (a často i na veřejnosti) chce každá romantička vědět, že na ni myslíte, pečujete o ni a stojíte o její přítomnost. Romantika jako taková nejdřív prochází ženskýma ušima, takže slovně tokejte, co to jde. Pak přejděte k činům. Ty jsou ještě důležitější než plytké fráze. Zbožňujte ji a noste na rukou (aspoň se tak tvařte). Někteří experti na vztahy to nazývají hlubokým emocionálním spojením, které se dá formulovat jako nejvyšší podoba romantiky.

Vnímání

Nikdy, i kdyby se na hlavu stavěla, nesmíte zapomenout na důležitá data, která jsou pro ženy zásadní asi stejně jako pro Miloše Zemana celé Rusko.

Narozeniny, výročí, svátek, den seznámení, popřípadě první sex. Jasně, pro vás něco takového absolutně nehraje roli, ale pochopte, že pro ni jsou vztahové mezníky číslo jedna, skutečné a ano, romantické. A to platí zvlášť tehdy, když se o mužích říká, jak všechna výročí mají na háku. Máte zapsané všechno, na čem jí záleží?

Pak dáváte najevo, že víte, jste rádi za to, co máte, a svoji polovičku vnímáte jako světlo svého života. Až se tomu přestanete smát, kývněte, že rozumíte. A jak si romantiku představují muži? V tomhle směru stačí tak málo!

Ultra dlouhý versus krátký seznam požadavků

Prima je, když dostanete vstupenky na zápas či oblíbenou kapelu, můžete si nerušeně užívat zábavy se svými přáteli, žena chápe vaše skutečné jádro a hlavně… nechává vás žít. Pak že jsme my muži nároční.

A jak si romantiku představujete právě vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Už vás partnerka obtěžuje s romantikou? Vysvětlete jí, že jde o výmysl znuděné aristokracie! Dokážeme to!

Překrásná a romantická místa? Tipy na výlety, které je lepší nezažít