Nejlepší styl vousů pro muže podle obličeje

Péče o vousy je dnes neodmyslitelnou součástí mužské image. Výběr správného stylu vousů, který se hodí k tvaru vašeho obličeje, může výrazně ovlivnit váš vzhled a sebevědomí. Nezáleží na tom, zda máte kulatý, oválný nebo hranatý obličej – každý tvar vyžaduje specifickou úpravu, která podtrhne vaše rysy. V článku se dozvíte, jaký styl vousů je pro vás ten pravý a proč je důležité najít si zkušeného barbera, který vám s tím pomůže.

Styl

Vzhled je klíčem k prvnímu dojmu

V dnešní době je vzhled pro mnoho mužů velmi důležitý. Nejen oblečení, ale i styl vousů je součástí prvního dojmu, který o sobě vytváříme. Vousy dokáží zvýraznit rysy obličeje, podtrhnout osobnost a dodat vám jedinečný styl. Výběr správného stylu vousů však závisí na tvaru obličeje a dalších osobních faktorech. Jak najít ten střih vousů, který vám bude nejlépe slušet?

Tvar obličeje a jak ho poznat

Než začnete vybírat správný střih je důležité rozpoznat, jaký máte tvar obličeje. Můžete mít obličej kulatý, oválný, hranatý, srdcovitý nebo protáhlý. Podívejte se do zrcadla a porovnejte kontury své tváře s těmito tvary. Ujistěte se, že přihlédnete k linii čelisti a šířce čela.

Styl vousů pro kulatý obličej

Styl
Kulatý obličej

Pokud máte kulatý obličej, vaším cílem by mělo být opticky prodloužit tvář a dodat jí ostřejší kontury. Nejlepší volbou je tzv. „kozí bradka“ nebo delší plnovous s čistě zastřiženými boky. Tímto způsobem zdůrazníte vertikální linie a vyhnete se dalšímu rozšíření obličeje.

Styl vousů pro oválný obličej

Styl vousů
Oválný obličej

Oválný obličej je ideální pro různé styly vousů, což znamená, že si můžete dovolit experimentovat. Plnovous, kotlety nebo čistá bradka – všechny tyto styly budou vypadat skvěle. Výhodou oválného tvaru je jeho vyváženost, která umožňuje podtrhnout rysy bez nutnosti přehnaného stylingu.

Styl vousů pro hranatý obličej

styl
Hranatý obličej

Hranatý obličej má ostré linie a výraznou čelist. Vousy by měly tyto rysy zjemnit, a proto jsou skvělou volbou husté plnovousy nebo jemně tvarované strniště. Doporučujeme nechat boky volnější a soustředit se na plnost vousů v oblasti brady, což pomůže vyvážit ostré hrany.

Styl vousů pro srdcovitý obličej

Styl
tyl vousů pro srdcovitý obličej

Pro srdcovitý obličej, který má širší čelo a užší bradu, je ideální styl, který dodá bradě větší objem. Plnovous nebo kratší hustá bradka mohou pomoci vyvážit proporce obličeje. Vyhněte se stylům, které zdůrazňují čelo, a raději se zaměřte na dolní část tváře.

Styl vousů pro protáhlý obličej

Styl vousů
Styl vousů pro protáhlý obličej

Pokud máte protáhlý obličej, měl by váš styl vousů směřovat k vizuálnímu zkrácení obličeje. Ideální je plnovous nebo kratší strniště, které zvýrazní šířku boků a zabrání dalšímu prodloužení obličeje. Zvolte styl, který dodá objem v oblasti tváří a čelisti.

Najděte svůj styl vousů

Výběr správného stylu vousů je nejen o tvaru obličeje, ale také o tom, jak se cítíte a co vyjadřuje vaši osobnost. Najděte si svého barbera, který rozumí vašim potřebám a dokáže vám vytvořit styl vousů, který vám bude nejvíce slušet. Neexperimentujte s častou změnou barberů – jakmile najdete profesionála, který vám sedí, držte se ho. Správně zvolený styl vousů může nejen zlepšit váš vzhled, ale také výrazně posílit vaše sebevědomí.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Chcete vypadat stylově i na podzim? Objevte tipy, jak zůstat v pohodě a v teple