Další bouřky zasáhly jižní Moravu: Hasiči mají plné ruce práce

Nedělní bouřky opět zasáhly jižní Moravu, kde hasiči museli vyjíždět ke stovkám událostí. Nejvíce práce měli s odstraňováním popadaných stromů a čerpáním vody ve Vyškovsku. V Dolních Loučkách bouře poškodila střechu tělocvičny, což je patrné na fotografii. Situace na železnici byla komplikována poruchou zabezpečovacího zařízení, což způsobilo přerušení provozu na trati Tišnov-Řikonín. Meteorologové varují, že podobné bouřky mohou pokračovat i v následujících dnech.

Bouřky

Odstraňování popadaných stromů

Nedělní bouřky opět zaměstnaly hasiče v Jihomoravském kraji, kteří odpoledne a večer vyjížděli ke 110 událostem. Většina výjezdů byla kvůli popadaným stromům a větvím. Nejvíce práce měli na Brněnsku a Blanensku, konkrétně v oblasti Tišnova a okolí.

Čerpání vody ve Vyškově

Ve Vyškovsku se hasiči potýkali s čerpáním vody. V Ivanovicích na Hané zasahovali u několika zatopených garáží a domů, na zahradách se tvořily laguny. V Milonicích se vylila voda z potoka a zaplavila část obce.

Poškozené střechy a nebezpečné stavy

Bouře také poškodila střechu tělocvičny v Dolních Loučkách na Brněnsku, kde se odtrhla část plechu. Hasiči zasahovali na místě a zabezpečili nebezpečný stav.

Problémy na železnici

Kvůli poruše zabezpečovacího zařízení po bouřce zastavila České dráhy provoz na trati 250 v úseku Tišnov-Řikonín. Náhradní autobusová doprava byla zavedena a fungovala i kolem 20:00.

Situace v Olomouckém kraji

Hasiči v Olomouckém kraji evidovali více než 200 událostí. Bouřky komplikovaly situaci hlavně na Přerovsku, kde hasiči prováděli protipovodňová opatření v obcích Kladníky, Radotín, Šišma a Hlinsko.

Moravskoslezský kraj

V Moravskoslezském kraji měli hasiči nejvíce práce s odstraňováním popadaných stromů a větví. Nejvíce zasaženým okresem byl Frýdek-Místek s 21 událostmi do 18. hodiny.

Výstraha meteorologů

Meteorologové varovali před velmi silnými bouřkami s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem. Tyto bouřky zasáhnou hlavně východní polovinu Česka, zejména východ Moravy a Slezska, a výstraha potrvá do jedné hodiny po půlnoci.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Nová éra Václavského náměstí: Tramvaj a revitalizace mění srdce Prahy

Teplotní rekordy z domova i ze světa: Když si počasíčko dělá, co chce